Sommarvärmen har nu börjat inta Sverige och semesterkänslorna kommer. För den som vill spendera hela eller delar av semestern i naturen vill vi tipsa om Åre. Skidorten som kanske främst är förknippad med just diverse vinteraktiviteter. Men faktum är att orten bjuder både på lättillgängliga vandringsleder och storslagna vyer.

Om fjolårets trender håller i sig kommer fjällvandring vara en av de populäraste sommaraktiviteterna. Coronapandemin har dessutom inneburit att många svenskar upptäckt den svenska naturen och olika coronasäkra aktiviteter. Däribland är just vandringen en av de som fått störst uppsving. Det är enkelt att förstå varför.

Du kommer nära naturen, får se delar av landet du annars inte hade upplevt och får chansen att leva ett rikt friluftsliv – något som gynnar både dig och den svenska turistnäringen! Utöver vandring finns också möjligheter att utforska naturen via cykel – både som fartfylld downhill eller långturer – eller varför inte upptäcka fjällen från en kanot eller kajak.

Semesterboende

Till följd av fjolårets återupptäckt av svenska fjällen kan det nu vara god tid att fundera över boende. Känner du för att tälta och leva under stjärnorna under några dygn? Eller söker du hellre ett boende med något högre grad av komfort? Du kan hitta något passande, exempelvis en mysig stuga, hus eller en lägenhet för delar av eller hela semesterperioden.