Malmön är en liten ö i Bohusläns skärgård, belägen mellan Marstrand och Käringön. Trots sin ringa storlek är ön full av liv och rörelse, särskilt under sommarmånaderna. Här finns något för alla – vackra stränder, spännande sevärdheter, god mat och dryck, och ett brett utbud av aktiviteter.

Historia

Malmön har en rik historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Under medeltiden var ön en viktig handelsplats och ett centrum för sjöfarten i regionen. Idag kan man fortfarande se spår av den gamla hamnen och andra historiska byggnader på ön.

Natur

Malmön är känt för sin vackra natur och pittoreska landskap. Här finns flera fina stränder och badplatser, bland annat Sandhamn och Skagen. På ön finns också flera vandringsleder, där man kan uppleva den storslagna naturen och få en fantastisk utsikt över skärgården.

Sevärdheter

Malmön har flera spännande sevärdheter som är väl värda ett besök. Bland annat kan man besöka Malmöns fyr, som är en av de äldsta fyrarna i Sverige. Fyren är fortfarande i drift och kan besökas under sommarmånaderna. Andra sevärdheter på ön inkluderar Malmöns kyrka och den gamla hamnen.

Mat och dryck

Malmön har flera restauranger och caféer där man kan njuta av god mat och dryck. Här finns något för alla smaker – från färsk fisk och skaldjur till lokala specialiteter som rökt lax och kräftor. Ett populärt ställe att besöka är Malmöns fiskeläge, där man kan köpa färsk fisk direkt från båtarna.

Boende

Malmön har flera olika boendemöjligheter, från enklare campingplatser till lyxiga hotell. En populär typ av boende på ön är att hyra en stuga eller lägenhet. Det finns också flera vandrarhem och bed and breakfasts på ön. 

Aktiviteter

Malmön har ett brett utbud av aktiviteter för besökare. Här kan man paddla kajak, åka vattenskidor eller prova på fiske. Det finns också flera olika båtturer och guidade vandringar på ön. På sommaren anordnas även flera olika evenemang och festivaler på Malmön.