Om du är intresserad av att uppleva naturen på nära håll så finns det nästan inget bättre sätt än att ta en stillsam promenad uppför ett berg. I texten nedan kan du hitta några tips på ett par kända berg som är populära att vandra uppför.

kebnekaise_386237647

Skuleberget som sträcker sig 295 meter ovanför havsytan är nog det mest kända berget i hela höga kusten. Berget är ett populärt besöksmål som ständigt lockar nya turister och personer med sin vackra natur och många turistattraktioner. Det finns flera olika stigar och leder på Skuleberget som man kan välja mellan. De mest populära är: södra, östra och västra bergsstigen som alla visar olika sidor av berget och dess natur. Sedan kan man även välja att vandra toppsrundan vilket är en runda som börjar och avslutas vid toppstugan på Skulebergets topp. Ett av Skulebergets många attraktioner är den kända rövargrottan som man kan vandra till via den östra bergstigen.

Ett annat känt berg som det också är väldigt populärt att vandra uppför är Kebnekaise vilket även råkar vara Sveriges högsta berg. Om man planerar att vandra uppför kebnekaise så är det en bra idé att göra detta under början eller slutet av sommaren, det vill säga i början av juni eller i september. Fördelen med detta är att man både slipper myggen och vågorna av turister som besöker berget under mitten på sommaren.