Att klättra i berg är en populär sport som har vuxit mycket under de senaste åren. Klättring har många olika former och kan utföras både utomhus och inomhus. Det är dock vanligast att man klättrar ute i naturen på speciella berg som är anpassade för klättring. Om du är intresserad av bergsklättring och funderar på att börja klättra så kan du hitta några bra klättrings tips i texten nedan.

klättring_388807579

Som sagt så finns det många olika former och sätt som man kan klättra på. Ett av de vanligaste sätten kallas traditionell klättring där man placerar säkringar själva och kan klättra på vilket berg man vill. Sportklättring däremot är en form av klättring där man klättrar på bergsväggar med förplacerade säkringar och används ofta av mindre erfarna klättrare. Den säkraste formen av klättring är dock topprepsklättring där klättraren är säkrad med ett rep och kan på så vis inte falla ned.

Ett populärt berg att klättra på är Skuleberget i höga kusten som är känt för sin vackra natur och fantastiska utsikt. Skuleberget är väldigt säkert att klättra på vilket gör det till ett utomordentligt ställe för personer som aldrig har klättrat förut att börja lära sig klättra. Man klättrar via en stålvajer som man fäster enterhakar i som i sin tur är kopplade till en sele runt din kropp. Det finns också flera olika klättringsleder att välja mellan som alla är olika svåra.