Ibland vill man inte bestiga bergstoppar eller slåss genom skog och djungel. Ibland kan det vara ganska skönt och läsa om andra personer som gör dessa fantastiska saker.

wandering backpack_428975950

Det finns många personer som har skrivit egna böcker om sina äventyr på vandringsleder, i djungeln, i öknen eller medan de bestiger Mount Everest.

Eller så kan man köpa böcker som berättar hur man tar sig igenom sin första vandring. Dessa kan nästan ses som turistböcker eftersom de ger tips på hur man tar sig genom en vandringsled på en viss plats. Man kan hitta böcker som berättar hur man vandrar på Kanarieöarna och Madeira eller varför inte lära läsa en bok med den lockande titel: ”Fjällmat : 84 recept på lätt och energirik mat som håller för en veckas vandring”

Sist men inte minst finns det jättemånga personer som bloggar om sina upplevelser, medan de fortfarande upplever dem. Många som reser på volontärarbete eller som ska backpacka genom flera länder, kan använda sin blogg för att berätta om sina intryck, åsikter och visa för sina nära och kära att de mår bra.