Att ge sig ut och vandra är något som blir allt populärare och man behöver inte åka utomlands för att hitta vackra vandringsleder. Ett exempel är Höga Kusten som verkligen erbjuder storslagen natur längs den ångermanländska kustremsan. Om du inte varit där förut är det väl värt ett besök. Det finns många mil leder för dig att upptäcka. Själv eller med sällskap.

Höga Kusten är en i många avseenden unik plats då landhöjningen efter att tyngts ner av inlandsisen är den största som uppmätts i världen. Det är därför en unik naturupplevelse du bjuds på om du reser dit och vandrar. Men vad kan man göra mer än att vandra i Höga Kusten med omnejd?

Ett givet turistmål som du troligtvis passerar på resan dit om du kommer söderifrån är Höga Kusten-bron. Denna mäktiga bro som spänner över Ångermanälven är en riktigt häftig upplevelse som verkligen är en syn utöver det vanliga.

I närheten av Höga Kusten-bron finns det storslagna Skuleberget som du också kan vandra eller klätta upp för. Väl värt ett besök om du är i området.

Det kan också vara värt att göra ett besök i Örnsköldsvik. Det är en väldigt vacker stad där du kan shoppa, äta gott och göra mycket annat. Om du tröttnar på att sova i tält kanske en natt på hotell kan vara ett alternativ?

Som du märker finns det massvis med upplevelser runt om i Höga Kusten så det är bara att läsa på och åka dit. Höga Kusten kallar!