Från Sundsvall till Trondheim sträcker sig denna vackra vandringsled som heter St Olavsleden. Den är hela 564 kilometer lång och börjades anläggas redan på 70-talet av berörda kommuner efter leden. 2015 så återöppnades leden för allmänheten och är en populär pilgrimsled att vandra.

Då leden utgår från Sundsvall så kan man enklast ta flyg till Sundsvall Timrå Airport. 25 minuter med hyrbil så är man i Selånger där leden börjar. Man kan vandra denna led i fem etapper från start i Sundsvall till mål i Trondheim. Beroende på hur pass aktiv man är i sin vandring och hur mycket man orkar vandra per dag så tar det hela 4 veckor att gå hela sträckan. Däremot så kan man välja att bara gå vissa sträckor, exempelvis Östersund till Trondheim. Ta det i den takt som passar dig och det är en vandring som inte kan stressas på utan man bör ta den i ett makligt tempo. Man kan även cykla eller rida efter leden.

Vanligtvis så är det en vandring som många genomför och tar det som en semester med massor av upplevelser under vägen. Det finns även de som delar upp leden under några år och tar den bit för bit tills man vandrat hela ST Olavsleden. Det finns många alternativ och det anordnas även gruppvandringar där man kan vandra med guide och få den upplevelsen. Helt klart är det en upplevelse utöver det vanliga att gå den här leden och det kanske inte passar alla. Men om du känner att du vill utmana dig själv och göra något du aldrig gjort tidigare så är St Olavsleden ett alternativ..