Även utanför Sverige finns det mycket att välja på om man vill se sig omkring till fots. Det finns en mängd olika vandringsleder som är värd att resa långt till för att få uppleva glaciärer, skogar, medelhav och fantastiska vattenfall för att bara nämna några.

vandrar_utomlands_resa_379948192

Andra fördelar med att vandra till fots i andra länder förutom helt fantastiska naturupplevelser är att man får möta lokalbefolkningen och ofta kommer till ställen som andra turister aldrig besöker. Många länder erbjuder olika boenden efter vägen så du kan vandra dagsetapper utan att behöva släpa på all packning såsom tält och liggunderlag. Ett tält har fördelen att man kan slå sig ner var man vill men man ska komma ihåg att inte alla länder har det så bra som vi i Sverige som har allemansrätten. På många ställen måste man söka upp markägaren och be om lov.

Vissa turer kan vara riktigt utmanande och en rejäl dagsetapp ligger på ca 5 -6 timmar. Kolla upp vad det land du önskar besöka har att erbjuda, vill du ha lättare vandring eller klättra bland berg och vandra i skrevor, finns det kojor du kan övernatta i efter vägen?

Man behöver inte alltid åka så långt. Norge har mycket att erbjuda vad gäller vandringsleder med sina fjordar, berg och helt magiska natur. Alperna och Europa har bergshyttorna att vandra mellan. D har öppet från mitten av juni till mitten av september då det är högsäsong så det är klokt att förboka. Italien bjuder på härliga vingårdar och de kända Dolomiterna som är mer än 14 stycken olika bergsmassiv att vandra i. En annan bergskedja är pyreneerna som ligger mellan Frankrike och Spanien och går från Atlanten till medelhavet och reser man till Transylvanien så kan du vandra bland björnar och kanske vampyrer på fjällhedar, ängar och bokskogar.